ONU, Consiliul Europei și OSCE denunță practicile antimigranți ale guvernului ungar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, Consiliul Europei și Biroul pentru instituții democratice și drepturile omului al OSCE (ODIHR) i-au cerut luni Ungariei să pună capăt politicilor ce favorizează „xenofobia”, în legătură cu valul de refugiați și migranți din ultimele luni, relatează AFP.

Într-un apel comun, cele trei organisme i-au solicitat Budapestei să stopeze „politicile și practicile care promovează intoleranța și xenofobia față de refugiați și migranți”.

Ele doresc ca liderii ungari să dea dovadă de „un adevărat spirit de umanitate prin ajutorarea celor forțați să-și părăsească țara împotriva voinței lor”. Ungariei i se mai cere să contribuie la eforturile comune puse în practică pentru primirea a sute de mii de refugiați și migranți ce sosesc în Europa, o mare parte venind din Siria.

Potrivit celor trei instituții, guvernul ungar a lansat în luna decembrie o campanie publică ce asimilează pe „cei care fug de războaie și conflicte (refugiați) cu criminalii, invadatorii și teroriștii”.

Nu este prima campanie de acest fel din Ungaria, susțin cele trei organisme, care subliniază că această campanie, ce durează de două luni, „îi vizează și pe migranți”.

Ungaria, care a adoptat o linie dură contra migranților, a ridicat un gard de sârmă ghimpată la frontierele sale cu Serbia și Croația și se opune planului UE, adoptat în această toamnă, pentru redistribuirea a 160.000 de refugiați între țările membre ale forului comunitar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...