„Domnul preşedinte a propus un candidat fără susţinere parlamentară, fără şanse, un candidat fără legitimitate. Eşec absolut este garantat. Cred că atât preşedintele, cât şi candidatul înaintat sunt perfect conştienţi de acest lucru. Ce va urma? O perioadă de show cu rezultat absolut previzibil. Şansele unui cabinet Sturza sunt zero”, a declarat liderul PD, în cadrul unui briefing.

Lupu mai spune că preşedintele Timofti a avut discuţii despre candidatura lui Ion Sturza cu liderul interimar al PLDM, Valeriu Streleţ, încă acum o lună.

„Candidatura a fost discutată cu mult timp în urmă pe ascuns şi promovat zi de zi. S-a insistat până preşedintele a cedat. Asistăm la un joc de culise impus de PLDM, cel puţin de conducere, care au tras din timp. La întâlnirea de astăzi, domnul preşedinte ne-a spus franc că acum o lună l-a invitat pe domnul Streleţ şi a consultat cu el candidatura lui Sturza”, a adăugat Marian Lupu.

Acesta a mai spus că PD îşi menţine poziţia şi că nu va lua în considerare candidatura lui Ion Sturza. „Nu vom avea discuţii şi nicio întâlnire cu candidatul desemnat. Rămânem optimişti şi încrezuţi că până pe 29 ianuarie vom avea majoritate parlamentară. Evident după ce depăşim tentativa ridicolă la care asistăm”, a mai spus Lupu.

Amintim că săptămâna trecută PD a încercat în fel şi chip să impună preşedintelui Timofti desemnarea oligarhului Vladimir Plahotniuc pentru funcţia de premier. Acest lucru a fost confirmat chiar de Preşedinţie, care a anunţat că liderii PD exercită presiuni puternice asupra şefului statului. S-a vehiculat şi că preşedintele este ameninţat cu dosare penale pe numele membrilor familiei sale.