Pentru că mişcările plăcilor tectonice creează deseori dezastre, nevoia de a îmbunătăţi mecanismele de protecţie e din ce în ce mai mare. Asta ar fi singura explicaţie pentru faptul că un inventator chinez a creat ceva ce seamănă cu un cosciug de fier. În realitate, e doar un pat care promite să te salveze de cutremure. Într-un mod cel puţin înfricoşător.

Potrivit Daily Mail, Wang Wenxi a primit un patent pentru prototipul său în 2010, dar sunt cunoscute puţine lucruri despre specificaţiile tehnice ale designului sau modul de producţie. Oricum, ideea e simplă, după cum o arată şi video-ul de mai sus. În funcţie de cum îşi doreşte individul să fie salvat, există două opţiuni. Poate cea mai demnă de filmele de groază e cea în care cazi în centrul patului, înainte ca trapa de metal să se închidă violent. Odată ajuns în această ipostază, beneficiezi de toate proviziile stocate acolo cu precauţie.

Pe lângă faptul că nu avem informaţii despre cum poţi scăpa din capcana propriului pat, mecanismul vine cu mai multe semne de întrebare în ceea ce priveşte siguranţa. Poţi să îţi rupi sau să îţi fracturezi membre, ceea ce e puţin ironic, într-un sens macabru. Aşadar, sunt şanse slabe să ajungă în producţie şi pe piaţă, dar nu putem contesta că ideea e interesantă.