04:13:52 24.04.2024
Stiri

A plecat sau nu Plahotniuc ieri la Moscova? Răspunsul Poliției de Frontieră

Social 21.12.2015 13:26 Vizualizări6497 Autor: Ziarul National
A plecat sau nu Plahotniuc ieri la Moscova? Răspunsul Poliției de Frontieră


Poliția de Frontieră a R. Moldova susține că, ieri-dimineață, de pe Aeroportul Internațional Chișinău a decolat un avion al unei companii private, la bordul căreia se afla doar echipajul aeronavei.

Adică, nu și controversatul Vladimir Plahotniuc despre care mai mulți internauți au spus că a plecat ieri la Moscova sub paravanul unei alerte false cu bombă.

Poliția de Frontieră confirmă alarma falsă cu bombă, dar susține că cei de la bordul aeronavei private „trecuseră procedurile de frontieră înainte de a fi declanșată alarma”.

Alarma a ajuns la oamenii legii ieri, în jurul orei 5.00 dimineața, prin intermediul unui mesaj electronic care anunța „minarea unui port”.

„Din motive de securitate, au fost mobilizați toți angajații Poliției de Frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău, precum și toate echipele de intervenție ale serviciilor specializate ale MAI. Întrucât în mesajul trimis nu era specificată locația amplasării obiectelor explozibile, s-a decis supra verificării Portului fluvial Giurgiulești. Toate persoanele din zonele publice atât ale aerogării, cât și ale portului au fost evacuate”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comunicarea mincinoasă a unui act de terorism, iar cei care vor fi găsiți vinovați riscă să plătească amenzi de până la 10 mii de lei sau închisoare până la doi ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md