După ce a cumpărat un restaurant în Chişinău, Stas Mihailov va construi un imperiu gastronomic în Rusia// VIDEO

După ce a cumpărat restaurantul Kommunalka din Chişinău, renumitul interpret rus Stas Mihailov a declarat că vrea să construiască un adevărat imperiu gastronomic în Rusia.

Cântăreţul a relatat pentru presa din Rusia că, în total, planifică să deschidă 50 de localuri similare în diferite oraşe din Rusia, care vor activa sub franciza cumpărată din Moldova. Mihailov a spus că s-a gândit şi la un generic pentru acestea: „Gustul din gene”.

„Întotdeauna aveam în gând să fac acest lucru, însă îmi lipsea ideea. Pentru mine contează ca oamenii să poată mânca gustos, o spun din proprie experienţă”, a spus interpretul.

Deşi nu prea a vrut să dezvăluie detalii despre specificul acestor localuri, la această etapă se cunoaşte că în viitoarele restaurante vor putea fi servite „adevărate hituri” ale bucătăriei sovietice. Aici, o notă de plată „de nivel mediu” va constitui 1 000 de ruble.

Primul local va fi inaugurat în luna februarie a anului viitor la Sankt-Petersburg. Pentru acest proiect se preconizează un buget de 25 de milioane de euro.

Experţii în domeniu din Rusia deja spus că proiectul comercial al interpretului rus are toate şansele ca să devină unul de succes. Bucătăria sovietică reprezintă fast food naţional rusesc, au declarat aceştia pentru presa rusă.

Reamintim că Stas Mihailov a procurat, prin intermediul companiei sale SM Group, restaurantul Kommunalka din Chişinău. Valoarea tranzacției a constituit 2 milioane de euro.  De asemenea, cântăreţul a obţinut contra 500 mii euro, dreptul de deschidere în Rusia a unei reţele de restaurante care va activa sub franciza de la Chişinău.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.