Ultima oră

Premierul turc despre declaraţiile liderului rus: Vorbeşte KGB-istul din Putin

Într-un interviu pentru Hurriyet, premierul turc a comentat cuvintele lui Putin despre „islamizarea târâtoare din Turcia” şi despre dorinţa Ankarei „de a-i linge pe americani intr-un loc”.

Potrivit lui Davutoglu, dacă tratezi astfel de acuzații la modul serios, ele pot fi percepute ca o insultă. În acest sens, premierul a cerut să se răspundă la declarațiile președintelui rus cu râs.

Premierul turc mai crede ca recentele declarații ale lui Putin privind Turcia sunt oportuniste. „Dintr-o data, Turcia este o țară musulmană în care are loc un proces de islamizare, țară care are relații strânse cu Statele Unite ale Americii. Dacă spunea acum o lună, ar fi fost o senzatie. Acum, aceste declarații nu pot fi scoase din context,…” – a declarat prim-ministrul turc.

Iar cuvintele lui Putin că familia Erdogan este implicată în scheme de corupție, Davutoglu le-a numit „propaganda sovietică”. Potrivit șefului guvernului turc, astfel de declarații sunt explicate de faptul că Putin a lucrat în trecut pentru KGB, în epoca propagandei sovietice. „Dar aceste zile au apus deja” – a concluzionat Davutoglu.
 
Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *