Trimite e-mail | Printeaza
Economie
02.04.2015

Danemarca va acorda Moldovei un grant de 5,27 mln dolari SUA pentru finanțarea investițiilor tinerilor în localitățile rurale

Danemarca va acorda Moldovei un grant de 5,27 mln dolari SUA pentru finanțarea investițiilor tinerilor în localitățile rurale

Parlamentul a aprobat proiectul de lege privind  ratificarea  Acordului de finanţare a Programului rural de rezilienţă economico - climatică incluzivă (IRECR) dintre Republica Moldova şi Fondul Internaţional pentru Dezvoltarea Agricolă.

Obiectivul Programului IRECR este de a spori investiţiile în economia rurală şi a consolida capacităţile gospodăriilor de tineri antreprenori din zona rurală.

Sursele grantului acordat de Guvernul Danemarcei, în acest scop,   valorează 28,57 mln. Coroane daneze (5,27 mln dolari SUA).
Se prevede finanţarea a aproximativ 400 de proiecte investiţionale pentru tineri antreprenori; crearea a  peste 600 locuri noi de muncă; asistenţă la elaborarea planurilor de afaceri pentru cel puţin 260 de tineri antreprenori; instruirea a peste 800 de tineri, în domeniul iniţierii şi dezvoltării afacerilor; reducerea migraţiei populaţiei tinere din zona rurală, sporirea veniturilor din afacerile rurale şi majorarea defalcărilor în bugetul local.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus