Vlad Filat, transferat înapoi în Penitenciarul nr.13!

Ex-premierul Vlad Filat, acuzat de luare de mită și trafic de influență, a fost transferat astăzi înapoi în Penitenciarul nr.13 din capitală, după ce acum două zile acesta a fost dus în izolatorul Centrului Național Anticorupție ” din motive ce țin de facilitare a audierilor”.

Potrivit unor surse, procurorii au lucrat, au încheiat toate acţiunile şi, respectiv, astăzi învinuitul Vlad Filat a fost transferat înapoi. 

De notat, că procurorii i-au înaintat la începutul acestei săptămâni oficial, învinuirea și lucrează cu el pe primul dosar care urmează a fi trimis în judecată.

În context menţionăm că avocata Ana Ursachi a anunțat că luni o delegație a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei urmează să meargă în inspecție la Penitenciarul nr. 13, pentru a vedea condițiile în care sunt deținuți clientul său ex-deputatul Grigore Petrenco, dar și Vlad Filat.

Reamintim că Vlad Filar arestat pe 15 octombrie curent, după ce Parlamentul i-a ridicat imunitatea, a fost transferat în Penitenciarul nr.13 pe 23 octombrie.

Ulterior, pe 30 noiembrie, Vlad Filat a intrat în greva foamei. Avocații acestuia au invocat tratamentul inuman și degradant la care este supus liderul PLDM, dar și în semn de protest față acțiunile întreprinse de către Procuratura Anticorupție. Ex-premierul a renunțat la greva foamei pe 14 decembrie, invocând probleme de sănătate.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.