„După negocierile cu liderii celor trei partide proeuropene s-a ajuns la un consens fiind redactat şi un text care a fost publicat între timp integral şi în mass-media. PL nu s-a abătut în niciun moment de la prevederile stabilite în comun în acest acord. La fel, amintim că denunţarea şi reformularea acordului stabilit împreună cu partenerii politici de dialog din Europa a fost întreprinsă de PD, prin vocea liderului ei, Marian Lupu”, a declarat Daniel Kaddik.

Directorul FNF pentru Europa de Sud-Est îşi exprimă totodată speranţa că se va constitui totuşi, o alianţă între cele trei partide, „care ar trebui să conştientizeze că au o răspundere comună nu numai faţă de votul proeuropean exprimat de către alegătorii din Moldova, ci şi de viitorul parcurs al acestei ţări”.

 „Susţin poziţia preşedintelui PL, Mihai Ghimpu, privind depolitizarea instituţiilor cheie ale statului. Pentru o coaliţie funcţională este nevoie nu numai de fair-play ci şi de un algoritm după care să se constituie alocarea portofoliilor şi funcţiilor ministeriale. Constat cu regret că acest deziderat nu a putut fi atins în timpul negocierilor, iar vina nu trebuie căutată la Partidul Liberal”, a declarat Daniel Kaddik.

Amintim că pe 20 ianuarie, liderii PLDM, PD şi PL s-au întâlnit, la Aeroportul Internaţional Chişinău, cu o delegaţie politică europeană de mediere constituită din preşedintele Partidului Liberalilor Europeni, Sir Graham Watson, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe al Parlamentului European, Elmar Brok, care a reprezentat Partidul Popularilor Europeni, vicepreşedintele grupului parlamentar al Alianţei Socialiştilor şi Democraţilor Europeni, Knut Fleckenstein.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.