Despre această femeie de 37 de ani v-am vorbit şi anul trecut. În urma reportajului realizat de Jurnal TV, mulţi oameni i-au întins o mână de ajutor, dar visul Ludmilei de a avea o casă mai bună este încă departe de a fi împlinit.

Luptătoare şi plină de speranţă. Aşa ne-a întâmpinat şi de această dată Ludmila, în căsuţa veche şi sărăcăcioasă din satul Boghenii Vechi. Cazul ei este o adevărată lecţie de viaţă. A rămas invalidă după o operaţie nereuşită la coloana vertebrală, în urmă cu aproape 11 ani. Tot atunci a fost părăsită de soţ, deşi cel mai mic copil al lor avea doar 11 luni.

Nu s-a lăsat doborâtă însă de greutăţi şi şi-a ţinut copii aproape. Impresionaţi de povestea Ludmilei, mai mulţi oameni i-au călcat pragul şi i-au adus alimente, haine şi alte lucruri necesare. Femeia are însă o mare temere:

Cum femeia se deplasează foarte greu, are permanent nevoie de ajutor. De cele mai multe ori acesta vine de la fiul ei cel mai mic, care învaţă în clasa a cincea la gimnaziu din comună. Ceilalţi doi fraţi ai lui, de 16 şi 18 ani, învaţă în oraşul Ungheni. Profesorii din comună au numai cuvinte de laudă la adresa familiei.

Există un lucru însă pe care femeia nu-l poate oferi copiilor ei. Asta pentru că pensia de invaliditate de doar 170 de lei şi un ajutor social de aproximativ 1200 de lei pe care îl primeşte lunar pentru copii este tot venitul familiei.

Ludmila speră că povestea ei îi va impresiona pe oamenii cu suflet mare şi că aceştia vor binevoi să o ajute să-şi împlinească visul. În cadrul campaniei "Dăruieşte lumină, învie speranţa", telespectatorii Jurnal TV pot dona câte 20 de lei expediind sms-uri la numărul scurt 5061.

Totodată, cei care vor să susţină această familie, pot transfera bani pe conturile afişate pe ecran. În pragul sărbătorilor pascale, împreună, putem dărui speranţă şi lumină.