Actualitate

Rogozin abordează din nou tema transnistreană, dar nu mai poate ajunge la Tiraspol

Pe de altă parte, reprezentanții lui Rogozin s-au prefăcut a nu „observa” refuzul Moscovei de a oferi Transnistriei un sprijin financiar în valoare de 100 de milioane de dolari americani. De dragul acestor bani, o întreagă delegație de la Tiraspol, în frunte și șeful parlamentului local, a mers la Moscova, comentează portalul dniester.ru.

Acest ajutor financiar este strict necesar regiunii transnistrene, care se confruntă deja cu întârzieri la plata salariilor. În plus, autoritățile de la Tiraspol fac tot posibilul ca să evite prăbușirea rublei transnistrene. În regiune, este practic imposibil să schimbi valuta locală.

Potrivit experților, Rogozin vrea să demonstreze că regiunea încă se află sub „protecția” sa. Plecarea oamenilor de afaceri ruși din regiune constituie, însă, un semnal trist. În ajun, s-a aflat că și milionarul rus Alisher Usmanov se retrage din afacerile din Transnistria.

Nici Rogozin nu mai poate vizita regiunea transnistreană. Din cauza sancțiunilor occidentale, cu câteva luni în urmă, demnitarul rus abia de a reușit să decoleze din Chișinău, când avionul său a fost verificat, confiscându-i-se semnăturile locuitorilor din regiune care solicitau Moscovei recunoașterea Transnistriei.

Sursa: dniestr.ru

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *