În noul serial online, starul american parodiază rolul care l-a ajutat să devină vedetă la Hollywood în anii 1990. Interpretând un băiat blond, inventiv şi neastâmpărat, actorul american a captat simpatia multor spectactori care au văzut "Singur acasă", filmul de Crăciun devenit un veritabil fenomen mondial, în care tânărul protagonist, uitat singur acasă timp de o săptămână de familia plecată în vacanţă, reuşeşte să anihileze doi spărgători de locuinţe.

La 25 de ani după lansarea acelui film, Macaulay Culkin joacă din nou personajul Kevin McCallister, devenit între timp adult.

Ajuns la vârsta de 30 de ani, Kevin decide să o înlocuiască pe soţia sa, care lucrează ca şofer pentru o companie de taxiuri la cerere - DRYVRS -, asemănătoare serviciului Uber.

În noul serial, care a fost realizat de actorul, muzicianul şi producătorul Jack Dishel special pentru internet şi care nu a fost cumpărat de studioul care a produs filmul original, Kevin pare să fie traumatizat şi să nu fi uitat faptul că a fost lăsat singur acasă de familia sa, chiar de Crăciun.

Respingând mai multe apeluri telefonice ale mamei sale, personajul interpretat de Macaulay Culkin îşi aminteşte - vorbind în faţa camerei de filmat - de un anumit Crăciun, când "cel mai drăguţ băiat în vârstă de 8 ani din lume" a fost "abandonat" de părinţii lui.

"Încă am coşmaruri", spune personajul său, lansându-se apoi într-un monolog spumos şi plin de ghicitori despre propria copilărie.

"M-au lăsat singur, de capul meu, timp de o săptămână. A trebuit să apăr casa de doi spărgători de locuinţe psihopaţi. Eram doar un copil, încă am coşmaruri despre acel bărbat chel şi dubios care mă urmărea prin casă", spune personajul jucat de starul american.

În filmul original, mama micului Kevin face eforturi disperate pentru a-şi recupera fiul mult iubit. Însă adultul Kevin descrie o cu totul altă situaţie.

"Nu i-a păsat. Era prea ocupată să fie o groupie a unei trupe de polka. Nici măcar nu mi-au spus întreaga poveste", spune personajul principal din noul serial online.

Există şi alte referiri la filmul original, inclusiv o scenă în care Kevin dă dovadă de aceeaşi ingenuozitate ca în copilărie, pentru a dezarma un atacator - în acest caz, un hoţ de maşini.

În viaţa reală însă, Macaulay Culkin a avut parte de o tranziţie extrem de dificilă de la statutul de copil-vedetă la acela de actor adult. Prietenii şi presa americană şi-au exprimat de mai multe ori îngrijorările legate de starea sa precară de sănătate, după câteva apariţii în public ale actorului, în timpul cărora acesta era foarte slab şi părea extrem de dezorientat.

În 2014, grupul său, Pizza Underground, a fost fluierat copios şi a fost nevoit să coboare de pe scenă în timpul evenimentului Nottingham Rock City, deoarece spectatorii nu au apreciat deloc performanţa artistică a formaţiei.