KGB-ul de la Tiraspol a declarat război activiştilor şi internauţilor

După Serghei Ilicenco, jurnalistul care a fost arestat recent, alţi activişi au intrat în vizorul KGB-ului de la Tiraspol.

KGB-ul de la Tiraspol a publicat o listă a cetăţenilor ucraineni acuzaţi de extremism. Respectivii sunt acuzaţi de postarea pe reţelele de socializare a unor mesaje cu caracter extremist şi declaraţii ce atentează la securitatea entităţii separatiste. Potrivit sursei, aceştia intenţionau să organizeze proteste de amploare specifice celor din februarie 2014 care au avut loc în Ucraina.

Securitatea transnistreană susţine că aceştia ar mai fi contribuit la organizarea şi susţinerea protestului paşnic din 28 februarie 2015. Tot ei ar fi planificat acţiuni de destabilizare a situaţiei din regiune, mituit şi invitat participanţi la miting din sfera criminală. Doi dintre activişti, membri ai Uniunii transnistrenilor din Ucraina, sunt anunţaţi în căutare de structurile de forţă.

KGB-ul atenţionează internauţii să posteze doar informaţii de la prima sursă, să se abţină de la comentarii defectuoase şi care ar aduce atingere securităţii Tiraspolului, rolului şi misiunii de pacificare a Federaţiei Ruse în regiunea transnistreană.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare