Diana Gurschi, şefa Direcţiei Asistenţă juridică a primăriei, a prezentat proiectul deciziei privind aprobarea schemei de încadrare a apăratului primăriei, anunţând că atunci când s-a aprobat bugetul municipal pentru 2015, schema de încadrare a salariaţilor n-a fost aprobată. Aceeaşi problemă ar fi şi în cazul adoptării bugetului pentru 2016.

Consilierii i-au adresat întrebări cu privire la cum s-au repartizat, în această situaţie, fondurile pentru salariile angajaţilor, care, între timp, au fost majorate.

Fracţiunile PCRM şi PSRM au menţionat că există mii de salariaţi ai administraţiei publice locale, dar problemele oraşului nu sunt soluţionate. În replică, raportorul a remarcat că neaprobarea deciziei va introduce haos şi noi învinuiri cu privire la schemele de salarizare şi că în special, vor avea de suferit angajaţii tehnici.

Consilierii municipali au cerut o argumentare economică şi juridică a proiectului de decizie, cu o motivaţie pentru fiecare subdiviziune. Decizia privind schemele de încadrare nu a fost aprobată. Pentru ea au votat doar liberalii şi liberal-democraţii.