De cealaltă parte, deputaţii liberali propun ca iniţiativa legislativă să fie trimisă spre examinare experţilor din cadrul departamentelor media ale OSCE şi Consiliului Europei.
 
Corina Fusu a declarat că în actuala redacţie, proiectul de lege, autorii căruia pretind că vor să protejeze produsul autohton, nu face decât să reducă semnificativ volumul acestuia, de la 80 la sută, cât prevede în prezent Codul Audiovizualului, la 30 de procente.
 
Cel mai grav, însă, spune deputatul, jurnalist de profesie, este faptul că se încearcă limitarea libertăţii de exprimare.
 
Iniţiativa legislativă conţine şi o prevedere cu privire la divulgarea obligatorie a surselor de informaţie, care încalcă un drept fundamental al omului.
 
Totodată, liberalii susţin că autorii proiectului încearcă să-şi supună Instituţia Publică Naţională a Audiovizualului "Teleradio-Moldova", una din modificări vizând interzicerea difuzării publicităţii comerciale la această companie.
 
Deputaţii liberali mai spun că prin acest proiect de lege se încearcă transformarea instituţiilor media în instrumente de propagandă, iar faptul că iniţiativa a fost elaborată în secret ar demonstra că la guvernare se află o coaliţie anti-europeană.
 
Între timp, ONG-urile de media s-au consolidat şi au semnat o declaraţie prin care dezaprobă elaborarea în grabă a proiectului de amendare a Codului Audiovizualului, fără să fie consultată societatea civilă.
 
Totodată, Asociaţia patronatelor din audiovizual a emis astăzi un comunicat de presă prin care califică prevederile aceluiaşi proiect drept anti-constituţionale.