Actualitate

Accident Airbus A320: A fost descoperită a doua cutie neagră a avionului

Cutia neagră a fost descoperită joi, a anunțat procurorul orașului Marsilia (sudul Franței).

Această cutie neagră conține parametrii de zbor ai avionului, a cărui prăbușire s-a soldat cu 150 de morți.

Prima cutie neagră, ce conținea înregistrările de sunete și conversațiile din cabina de zbor, a fost găsită chiar în ziua accidentului, iar analizarea înregistrărilor a dezvăluit că Andreas Lubitz, copilotul avionului, aflat singur în cockpit în momentul tragediei, ar fi provocat în mod intenționat prăbușirea aparatului de zbor.

Catastrofa aeriană, una dintre cele mai grave înregistrate în Franța, potrivit AFP, a determinat numeroase companii aeriene din întreaga lume să impună obligația ca în timpul zborului să se afle în permanență cel puțin două persoane în cabina de pilotaj.

După cum a anunțat joi președintele-director general al grupului Air France-KLM, Alexandre de Juniac, două persoane se vor afla de acum încolo în permanență în cabinele de pilotaj ale avioanelor companiei, conform recomandărilor Agenției Europene de Siguranță a Aviației, formulate după prăbușirea avionului A320 al companiei Germanwings.

Grupul franco-olandez, numărul doi în transportul aerian european după Lufthansa germană, compania-mamă a Germanwings, aplică această măsură începând de miercuri dimineața ‘pe ansamblul flotei (sale)’, a precizat De Juniac.

Cu toate acestea, măsura este aplicată doar cu titlu provizoriu, ‘în așteptarea rezultatelor anchetei în curs pe marginea accidentului A320 al companiei Germanwings’, a precizat conducerea Air France-KLM pentru AFP.

Sursa: Agerpres.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *