Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Monica Macovei este pentru o…

Monica Macovei este pentru o guvernare fără comuniști în R. Moldova

„Coaliția pro-europeană din R. Moldova a obținut un vot majoritar la alegerile din noiembrie. PLDM, PD și PL trebuie să respecte acest vot și să formeze Guvernul fără comuniști. Rusia nu trebuie să câștige” a spus Monica Macovei, în cadrul unei conferințe de presă, scrie agerpres.

„La Chișinău este nevoie de Guvern. Dar nu orice fel de Guvern. Guvernul de la Chișinău trebuie să reflecte votul populației, care a fost pro-european. Este vital ca drumul pro-european al R. Moldova să nu fie încetinit sau oprit, ci trebuie accelerat”, subliniază ea. Potrivit politicianului, alianță minoritară formată de PLDM și PD, susținută în Parlament de către PCRM nu are decât să bucure Moscova.

„Susținerea Guvernului de către PCRM frânează trenul Moldovei către Uniunea Europeană. Situația convine Moscovei; chiar dacă acum Vladimir Voronin nu răspunde total comenzilor Rusiei, el poate fi înlocuit în viitor de un agent rus. Și încă un motiv: PCRM nu va vota legile necesare integrării europene, mai ales pe cele anticorupție și pentru reforma justiției.

Singura garanție că Moldova va merge spre Europa, și nu spre Federația Rusă, este cooptarea Partidului Liberal (PL) în coaliția de guvernare. PLDM, PD și PL trebuie să ajungă în cele din urmă la o înțelegere și să-și asume guvernarea împreună, pentru că aducerea comuniștilor în susținerea și decizia Guvernului este un pericol pentru Moldova”, a declarat Macovei.

Totodată, oficialul a atras atenția politicienilor din R. Moldova că Procurorul General, Agenția Națională Anticorupție și orice alte instituții judiciare și de investigații nu trebuie împărțite politic.