Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   A fost reținut un bănuit…

A fost reținut un bănuit în cazul minorei, tamponată pe trecerea de pietoni

Oamenii legii au reţinut bănuitul în cazul minorei de 16 ani, lovită de un automobil, la data de 26 ianuarie curent, în timp ce traversa carosabilul pe trecerea de pietoni.

După accident, individul ar fi fugit de la locul faptei într-o direcţie necunoscută, fără să acorde primul ajutor medical victimei. Impactul a fost surprins de o cameră de supraveghere din apropiere.

Acesta s-a dovedit a fi locuitor al capitalei, în vârstă de 25 ani, anterior judecat pentru huliganism. Poliţiştii i-au localizat automobilul de model „Volksvagen Passat”, înmatriculat peste hotarele ţării, ascuns la un prieten de-al său într-un sat din raionul Ialoveni.

Astfel, bănuitul a fost încătuşat şi escortat la sediul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău pentru audieri, fiind reţinut în Izolatorul de Detenţie Preventivă pe un termen de 72 de ore.

În cadrul audierilor preliminare, bărbatul și-ar fi recunoscut vinovăţia, motivând prin faptul că, n-ar fi observat la timp victima. Respectiv, au fost dispuse iniţierea unor expertize de specialitate, în cadrul cărora se vor constata toate circumstanţele.

În privinţa lui a fost pornită o cauză penală pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport.