Înaintea lansării în spaţiu, primul britanic ales pentru o misiune pe o staţie spaţială internaţională a primit mesaje de încurajare de la o mulţime de personalităţi, printre care şi regina Elisabeta a II-a, premierul David Cameron şi interpretul Elton John. Alături i-au fost soţia şi cei doi copii.

Lansarea a fost perfectă, iar după nouă minute capsula Soiuz a ajuns pe orbita programată. Probleme au apărut la conectarea cu staţia spaţială, deoarece pilotul automat s-a defectat, iar comandantul zborului, un veteran rus, a trebuit să efectueze operaţiunea manual. A avut nevoie de trei încercări până a reuşit, iar, în cele din urmă, britanicul Tim Peake a fost întâmpinat cu îmbrăţişări.

În următoarele şase luni, britanicul va trebui să se adapteze la condiţiile din spaţiu şi să studieze o serie de noi materiale şi tehnologii. Tim Peake a devenit primul astronaut britanic care se va afla într-o misiune la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale şi îşi doreşte să rămână în istorie şi prin faptul că „va alerga” din spaţiu la Maratonul de la Londra din 24 aprilie 2016.