Nicolae Timofti: PDM a propus doar candidatura lui Vlad Plahotniuc!

Şeful statului a precizat că astăzi într-o postare pe pagina sa de facebook că reprezentaţii PDM i-au propus o singură candidatură la funcţia de premier şi anume pe cea a lui Vlad Plahotniuc. Precizarea vine după ce astăzi liderul PDM Marian Lupu a declarat  că, deşi s-au discutat în cadrul partidului mai multe candidaturi, cea oficială va fi decisă la biroul permanent al PDM.

Astfel, potrivit șefului statului, reprezentaţii PDM i-au propus candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcţia de premier în cadrul unei întâlniri care ar fi avut loc luni, 14 decembrie la reședința prezidențială de la Condrița.

Precizare:
La întâlnirea președintelui Nicolae Timofti cu lideri ai Partidului Democrat, desfășurată luni, 14 decembrie a.c., la Reședința prezidențială de la Condrița, reprezentanții PD i-au propus șefului statului o singură candidatură la funcția de prim ministru al Republicii Moldova, acea a domnului Vladimir Plahotniuc, ex-prim-vicepreședinte al PDM”, se arată în postarea de pe pagina oficială a preşedintelui Timofti.

Pe de altă parte, tot astăzi, după întrevederea comună a preşedintelui Timofti cu liderii partidelor pro-europene, preşedintele PDM Marian Lupu a declarat că „deşi s-a discutat în cadrul partidului mai multe candidaturi, candidatura oficială va fi decisă la biroul permanent al PDM”.

Liderul democrat a spus că în cadrul acelei întrevederi democraţii au rostit mai multe nume, „formaţiunea având destule resurse umane, care pot fi înaintate la funcţia de prim-ministru”.

Cât priveşte acuzaţiile aduse de preşedintele Timofti, care a declarat ieri printr-un comunicat de presă că PDM ar exercita presiuni asupra sa, Lupu a spus că „din ceea ce a simţit el, probabil, s-au făcut presiuni asupra sefului statului, care au venit cu totul din altă parte”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.