După o lungă perioadă de teste, beta şi nightly builds, cei de la Mozilla au decis că a sosit momentul ca Firefox pe 64 de biţi să depăşească stadiul de proiect. Deşi s-au trezit cam târziu, având în vedere că Google şi Microsoft şi-au optimizat de mult timp browserele pentru noua arhitectură de calcul, asta nu înseamnă că efortul celor de la Mozilla trebuie neglijat.

Noua versiune de Mozilla Firefox pe 64 de biţi este disponibilă oficial începând de astăzi şi poate fi descărcată gratuit într-o varietate foarte mare de limbi străine, inclusiv română. Este compatibilă cu toate versiunile de Windows pe 64 de biţi, începând cu Windows 7 şi terminând cu Windows 10.

Trecând peste faptul că Firefox pe 64 de biţi face o treabă mai bună pentru a profita de dotările hardware ale procesoarelor lansate în ultimii ani, merită să aveţi în vedere faptul că asta nu înseamnă neapărat că va fi mai sprinten pe aceleaşi configuraţii hardware. În schimb, veţi avea parte de un nivel sporit de securitate şi compatibilitate. De exemplu, aplicaţii web complexe care necesitau acces la resurse pe 64 de biţi, abia de acum înainte vor putea rula în condiţii optime.

Aceeaşi nouă versiune de Firefox mai vine cu câteva beneficii, indiferent de versiunea pe care o rulaţi şi de sistemul vostru de operare. Amatorii de Private Browsing se vor bucura să afle că noua iteraţie a browserului Mozilla va bloca şi mai multe scripturi web care vă urmăresc online. În plus, puteţi alege sugestii la căutare direct din bara de adresă. Cei care folosesc Firefox pe hibride şi tablete cu Windows, dotate cu panouri sensibile la atingere, vor simţi o îmbunătăţire a modului în care apare tastatura virtuală.