Piesa „De-aş avea” are videoclip după 40 de ani de la lansare. Vezi cum o reinterpretează Cătălin Josan şi Alex Calancea Band

Un nou videoclip realizat după renumita piesă „De-aş avea”, un adevărat hit de acum 40 de ani, pe versurile marelui Mihai Eminescu, a fost lansat la Chişinău. Filmul este un omagiu adus autorului muzicii, compozitorului Anatol Chiriac şi renumitului interpret Ştefan Petrache, de către generaţia tânără de muzicieni.

Astfel, este vorba despre o colaborare frumoasă, un cover al unui hit de altădată, pe muzica compozitorului Anatol Chiriac, cântat astăzi de solistul Cătălin Josan şi acompaniat de Alex Calancea Band. Realizarea videoclipului a fost susţinută financiar de Direcţia cultură a Primăriei municipiului Chişinău.

„E foarte greu să ai curajul să te ridici la nivelul granzilor, care au lăsat o moştenire atât de puternică pentru public şi pentru artişti. Dacă nu ar fi existat predecesorii noștri, care au reuşit să aducă muzica la acest nivel frumos, ar fi imposibil ca noi să facem muzică”, a declarat interpretul Cătălin Josan, la lansarea videoclipului.

„Acest videoclip e plin de mister, fiecare îl înţelege în felul său”, a spus la rândul său muzicianul Alex Calancea.
Cei doi au mai relatat că această piesă a fost înregistrată în august, iar la videoclip s-a lucrat destul de mult. „Una din idei a fost să reapară Ştefan Petrache în videoclip pentru ca lumea să îl cunoască, iar cei care îl ştiu să îl revadă”.

Rolurile îndrăgostiţilor din videoclipul realizat de regizorul Octavian Malai au fost jucate de Dana Ciobanu şi Vitalie Drucec. Pe parcurs apare şi Ştefan Petrache, cel de astăzi.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.