15:14:36 25.04.2024
Stiri

Un centru pentru copii și tineri din Chișinău a fost REDESCHIS

Social 16.12.2015 10:16 Vizualizări2391 Autor: Victoria Bortă
Un centru pentru copii și tineri din Chișinău a fost REDESCHIS chisinau.md


Un centru comunitar pentru copii și tineri a fost redeschis, iar construcția a două case comunitare a fost inițiată în acest an, informează Primăria municipiului Chișinău.

Centrul comunitar pentru copii şi tineri „Steaua” din sectorul Râşcani a fost redeschis după o reparaţie capitală. Lucrările de renovare au costat peste 700 de mii de lei, bani alocaţi din bugetul municipal.

Instituţia este amplasată în demisolul unui bloc de locuinţe şi are o suprafaţă totală de 180 de metri pătraţi.

Lucrările de reparaţie au presupus schimbarea reţelelor inginereşti, schimbarea uşilor, geamurilor şi amenajarea unei intrări separate. De asemenea, au fost reparate spaţiile interioare, a fost procurat inventar nou şi schimbat mobilierul, iar terenul adiacent centrului a fost amenajat.

Centrul comunitar „Steaua” este adresat, în primul rând, copiilor în situaţii de risc, din familii social-vulnerabile, monoparentale, dar şi copiilor din cartier. Instituţia este frecventată zilnic de 40-50 de copii.

De asemenea, în anul curent, Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului, în parteneriat cu câteva organizaţii neguvernamentale de profil au iniţiat construcţia a două case comunitare.

Prima instituţie, situată pe str. Arheolog Ion Casian-Suruceanu, va fi destinată copiilor dezinstituţionalizaţi, absolvenţi ai gimnaziilor-internat, care din motive obiective nu pot fi reintegraţi în familia biologică şi nici nu pot fi plasaţi în alte servicii de tip familial.

Cea de-a doua casă comunitară, amplasată pe str. Ioan Vodă Viteazul, va găzdui copii cu dizabilităţi severe care au atins vârsta de șapte ani. Aceştia urmează a fi transferaţi din Centrul municipal de plasament şi reabilitare a copiilor de vârstă fragedă, însă din cauza dizabilităţilor sale nu pot fi reintegraţi în familie şi nu sunt acceptaţi spre adopţie. Ambele case vor avea capacitatea de 10-12 locuri.

În total, la ora actuală în subordinea Direcţiei generale pentru protecţia drepturilor copilului activează 48 de centre comunitare, care au scopul de a facilita dezvoltarea personală şi socială a copiilor pentru a-i ajuta să se integreze în societate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md