14:25:20 23.04.2024
Stiri

Valeriu Streleț oferă mai multe DETALII despre candidatura lui Plahotniuc la funcția de premier. „Urma a fi votat până vineri”

Politică 15.12.2015 22:57 Vizualizări3521 Autor: Ziarul National
Valeriu Streleț oferă mai multe DETALII despre candidatura lui Plahotniuc la funcția de premier. „Urma a fi votat până vineri”


Președintele interimar al Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleț, confirmă că președintele republicii le-a vorbit despre candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru.

„În cadrul întrevederii de ieri cu președintele, dumnealui ne-a întrebat dacă putem accepta candidatura lui Vlad Plahotniuc. Am răspuns că evident nu putem accepta, din mai multe considerente, dar nici nu a fost discutată această candidatură în cadrul negocierilor”, a precizat Streleț după o nouă rundă de discuții cu liderii Partidului Democrat, ai Partidului Liberal și ai Partidului Popular European din Moldova.

Streleț a subliniat că nu are motive să nu creadă spuselor șefului statului, mai ales că acesta le-a vorbit preponderent despre numele lui Plahotniuc și le-a dezvăluit că democrații au insistat foarte mult pe candidatura fostului prim-vicepreședinte al PD.

„Ba chiar se insista ca decretul să fie semnat chiar ieri, iar Guvernul să fie învestit până vineri”, a dezvăluit liberal-democratul.

La rândul său, Marian Lupu a ținut să explice că democrații nu au propus nicio candidatură șefului statului, ci doar au dat exemple de candidați care ar putea fi înaintați.

„Noi nu am discutat despre candidați în interiorul partidului și nici la negocieri, de aceea nu puteam înainta unul. PD nu duce lipsă de candidați și resurse umane. Acestea au fost exemple de candidați. Domnul Leancă evident că nu este membru PD, nici nu ar fi etic să vorbesc despre candidatura dumnealui, deși domnul Leancă s-ar privi bine în această ipostază, așa cum s-a privit bine și din cea de ministru de Externe”, a mai spus Lupu.

Iurie Leancă a precizat, la rândul său, că și-a văzut numele plasat într-un context absolut inedit. „Văd că pe rețelele de socializare scriu că Leancă e în buzunarul nu știu cui. Vreau să rog toată lumea să se liniștească și să ne axăm pe probleme. Am discutat cu domnul Diacov și am rugat să nu mai lanseze numele meu în tot felul de speculații”, a spus liderul PPEM.

Totuși, Leancă admite că ar putea accepta să candideze la funcția de premier, în cazul în care va exista un consens în această privință.

Și liderul PL, Mihai Ghimpu, afirmă că liberalii sunt gata să preia funcția de prim-ministru, în cazul în care liberal-democrații și democrații nu pot împărți acest fotoliu.

Astăzi, după negocieri, Valeriu Streleț a anunțat că PLDM optează ferm pentru funcția de prim-ministru, în care își dorește să fie numit un candidat neafiliat politic.

Democrații insistă însă că funcția ar trebui să le revină lor, în baza formulei că fracțiunea cu cel mai mare număr de mandate are întâietate la desemnarea candidatului.

Mâine, liderii celor patru partide urmează să se întâlnească din nou cu președintele Nicolae Timofti, pentru a discuta despre candidatura la funcția de premier.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md