Victoria handbaliştilor polonezi cu scorul de 29-24, la pauză 14-12, a creat o situaţie de egalitate în clasamentul competiţiei.

Două formaţii, a gazdelor şi ZNTU-ZAS Zaporojie, au acumulat acelaşi număr de puncte, câte 4, iar alte două participante, echipele din România şi din Polonia, şi-au înscris la activ câte 2 puncte fiecare. Conform regulamentului, departajarea s-a efectuat la golaveraj, compartiment la care superioritatea a fost de partea chişinăuienilor care au avut +10, comparativ cu +4 al ucrainenilor.

După meci, antrenorul clubului ploieştean a explicat motivul pentru care jocul echipei sale a fost atât de diferit de cel cu Olimpus-85-USEFS, când jucătorii aproape că s-au luat la bătaie, iar un handbalist de la Ploieşti a fost eliminat pentru că a lovit un arbitru.

DRAGOŞ DOBRESCU, antrenor principal CSM Ploieşti: ,,E diferenţă mare, fiind ultimul joc, cred că şi ora la care am jucat, mai avem mult de parcurs până acasă, am încercat să rulăm toţi jucătorii pe care îi avem. Mai avem meciuri importante în campionat. Unii jucători au dat satisfacţie, alţii, nu, Ăsta e handbalul.”

Preşedintele clubului polonez Malbork, Valdemar Iastrzebski, s-a arătat mulţumit de participarea la turneu.

VALDEMAR IASTRZEBSKI, preşedinte HC Malbork Polonia:  ,,Ne-a invitat la turneu conducerea clubului Olimpus-85-USEFS.  În ultimii doi ani, noi i-am invitat la noi la o competiţie internaţională. Anul trecut tot noi am participat la turneul de la Chişinău, la fel ca şi anul acesta.”

Conform rezultatelor înregistrate, învingătoare a ediţiei a 6-a a turneului internaţional dotat cu “Cupa Primarului de Chişinău” a fost desemnată echipa Olimpus-85-USEFS, urmată în ordine de formaţiile ZNTU-ZAS, din oraşul Zaporojie, Ucraina, respectiv Malbork, Polonia şi CSM Ploieşti, România. Cupele şi diplomele au fost înmânate de către preşedintele clubului Alexia Anatol Pervanciuc şi de veteranul handbalului Alexandru Scobelev, de la ceremonie lipsind reprezentanţii primăriei şi ai Federaţiei Moldoveneşti de Handbal.

ANATOL PERVANCIUC, preşedinte CS Alexia: ,, Ideea desfăşurării acestui turneu internaţional a fost ca să oferim handbaliştilor noştri posibilitatea să obţină o experienţă internaţională, să deprindă tot ce este mai bun în handbalul european. Timp de 6 ani au participat echipe din 12 ţări. Am acumulat o experienţă foarte bună.”

Un moment aparte l-a constituit premierea celor mai buni jucători. Printre laureaţi a figurat şi jucătorul lui Olimpus-85-USEFS, Alexandru Pervanciuc, cu titlul de golgheterul turneului cu 32 de goluri marcate.

ALEXANDRU PERVACIUC, jucător USEFS-85-USEFS: ,,Este o sărbătoare dublă pentru noi. În primul meci nu am reuşit să învingem, am comis multe greşeli. Dar graţie victoriilor din partidele cu echipele din Polonia şi din România, ne-am calificat pe primul loc.”

La 5 aprilie va avea loc derbiul etapei şi al ultimei faze de campionat. Olimpus-85-USEFS va juca la Tiraspol cu PGU din localitate şi de rezultatul confruntării depinde titlul de campioni ai ediţiei 2014-2015 a Campionatului Naţional de handbal seniori.