PD propune ca partidele parte a negocierilor să aibă o întâlnire cu Timofti

Partidele parlamentare care negociază formarea guvernului se vor întâlni mâine, miercuri, cu preşedintele ţării, Nicolae Timofti.

O propunere în acest sens a fost făcută de Partidul Democrat. “După un şir de consultări pe care le-am avut cu șeful statului, am propus şi am convenit ca mâine această rundă de consultări cu domnul preşedintele să aibă loc cu toţi împreună, pentru a clarifica toate lucrurile”, a declarat Marian Lupu după runda de negocieri de astăzi.

Lupu a subliniat că “negocierile de azi nu au făcut mulţi paşi înainte, în special pe marginea subiectului formulei care urmează să fie aplicată în desemnarea primului ministru, cât și formula de formare și funcționare a executivului”.

El a spus că PD insistă în continuare pe formula aplicată în ultimii 6 ani. “Partidul Democrat este în continuare de opinia că trebuie să mergem în continuare pe calea de aplicare a acelei formule, a acelui mecanism care au fost folosite de noi toți, la propunerea colegilor, ultimii 6 ani de zile. Formulă care spune, partidul parlamentare cu cele mai multe nume de mandate efective în Parlamentul țării deține întîitatea primii alegeri”, a adăugat acesta.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.