5 alimente pe care să nu le consumi după termenul de valabilitate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Există alimente care pot fi consumate şi dacă trec de termenul de valabilitate înscris pe ambalaj, cum sunt produsele congelate, pastele uscate, conservele. În schimb, alte alimente pot deveni chiar periculoase dacă sunt consumate prea târziu.

Citeşte şi: 5 motive pentru care berea e mai bună decât credeai

1. Salatele verzi
Dacă vezi că marginile lor încep să se păteze şi să devină maronii, nu mai sunt sigure pentru consum. Mai bine le arunci.

2. Mezelurile
Chiar dacă nu şi-au schimbat aspectul şi mirosul, mezelurile tot nu trebuie consumate după data lor de expirare. Asta pentru că pot conţine listeria, o bacterie care se dezvoltă la temperaturi mici.

3. Ouăle
Şansele ca ouăle să fie contaminate pe interior sunt foarte mici, însă cojile lor sunt purtătoare de bacterii. Tocmai de aceea, dacă ai în frigider ouă care au depăşit termenul de valabilitate, cel mai bine este să le fierbi.

4. Brânzeturile moi
Brie, feta, brânza cu mucegai – nu le mai consuma dacă au depăşit termenul recomandat pe ambalaj. Pot avea listerie, aceeaşi bacterie care se dezvoltă şi în carne.

5. Carnea de pui crudă
Este foarte uşor să fie contaminată cu bacterii rezistente la antibiotic, având în vedere modul în care sunt crescuţi puii. Tocmai de aceea, nu merită riscul să prepari carnea de pui dacă ştii că a depăşit termenul de valabilitate.

Citeşte şi: 6 alimente pe care să nu le mănânci iarna


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...