Lupu: Avem 20 de mandate. Putem asigura alegerea premierului și a președintelui

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fracțiunea Partidului Democrat dispune deja de 20 de deputați, nu doar de 19, și poate asigura atât alegerea premierului cât și a președintelui, a declarat Marian Lupu.

Potrivit președintelui PD, încă un deputat neafiliat s-a alăturat fracțiunii democraților, iar în consecință PD „are dreptul de a desemna” candidatul la funcția de premier.

„Mâine vom discuta, toate fracțiunile, cu președintele Timofti. Noi vom reitera poziția noastră, că trebuie să propunem prim-ministrul. Dacă se ajunge la un acord între partidele proeuropene, noi dăm asigurări că se vor găsi suficiente voturi pentru a vota un Guvern. Mai mult chiar, privim mai departe, în luna martie, când urmează să alegem președintele și putem asigura și acest lucru”, a declarat Lupu după consultări cu PL și PLDM.

Totodată, Lupu l-a atenționat pe președintele Nicolae Timofti, că ar putea „depăși cadrul constituțional” în cazul în care va desemna un candidat la funcția de premier fără a se consulta cu partidele.

„Noi avem suficienți candidați în partid care să se descurce în fruntea Guvernului, în această situație dificilă”, a mai spus Lupu, comentând presiunile pe care le face PD asupra președintelui, pentru a-l desemna pe oligarhul Vladimir Plahotniuc la funcția de premier.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...