Sentința CSJ în dosarul Boboc: Ion Perju, condamnat la zece ani de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au menținut sentința Curții de Apel Chișinău prin care fostul polițist Ion Perju, care i-ar fi aplicat lovitura fatală tânărului Valeriu Boboc în timpul protestelor de acum șase ani, a fost condamnat la zece ani de închisoare.

Decizia a fost luată marți, 15 decembrie. Judecătorii au respins astfel recursul apărării. „Ne așteptam la acesată decizie. Ion Perju a fost condamnat pe bună dreptate, doar că l-au scos țap ispășitor. Știm foarte bine că cei care trebuiau pedepsiți în primul rând au fost fost scutiți de pedeapsă”, a spus Victor Boboc la scurt timp după pronunțarea deciziei, potrivit anticorupție.md.

Fostul inspector al Poliţiei Criminale, Ion Perju, învinuit de procurori de uciderea lui Valeriu Boboc în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009, a fost condamnat la 10 ani de închisoare în luna martie curent.

Acesta nu a fost însă încătușat, reușind să iasă din sediul Curții de Apel Chișinău înainte ca judecătorii să pronunțe sentința. Ulterior Ion Perju a fost anunțat în căutare internațională.

Amintim că, în ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie 2013, în prima instanță, Perju a fost declarat nevinovat de moartea lui Boboc.

Gheorghe Papuc, fost ministru de Interne, condamnat de către Curtea de Apel Chişinău la 4 de închisoare cu executare în același dosar, „7 aprilie”, a procedat la fel. Ulterior, în iunie 2015, Papuc şi Vladimir Botnari, fost comisar al Capitalei, au fost achitaţi definitiv în dosarul 7 aprilie 2009.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...