Ion Sturza: „Stimate Marian Ilici! Vă e frică că vine Sturza prim-ministru și vă ia treuca, vă pune la pușcărie?”

Ex-premierul Ion Sturza l-a provocat astăzi la “o trântă” pe liderul Partidului Democrat Marian Lupu. Mai exact, la o întâlnire la televiziunea publică, unde ei vor discuta despre proiecte de țară, viziuni și valori, dar şi despre cine a furat miliardul. Provocarea a fost făcută după ce preşedintele PDM a declarat într-un interviu pentru agenţia Infotag că Sturza nu ar avea tocmai profilul potrivit pentru funcţia de premier.

“Stimate Marian Ilici Lupu!”

“Stimate Marian Ilici Lupu! De ce v-ați speriat așa de tare, de unde atâta isterie și ură? Vă e frică că vine Sturza prim-ministru și vă ia treuca, vă pune la pușcărie pentru fărădelegile făcute împotriva poporului, pentru corupție și furtul miliardului?! Nu vine, dragă Marian Ilici! Pentru că nu vrea Vlad Plahotniuc. Și dacă el nu vrea, nu se întâmplă nimic în Republica Moldova. Așa că liniștiți-vă”, a scris astăzi Ion Sturza pe pagina sa de facebook.

Totodată, ex-premierul l-a îndemnat pe Marian Lupu să nu încerce să forțeze desemnarea lui Vlad Plahotniuc în calitate de premier “printr-o brutalitate nesăbuită”, ci dacă este bărbat să iasă şi să spună: „Îl vrem pe Vlad Plahotniuc prim-ministru”

“Ieșiți la trântă cu mine. Hai să discutăm despre proiecte de țară, viziuni și valori! Haideți să discutăm cine a furat miliardul, real, nu pretins. Haideți să vedem cum și cine e capabil să restabilească reputația terfelită a țării. Slabo, Marian Ilici? Facem o întâlnire la televiziunea publică?”, a adăugat Ion Sturza.

În context, acesta a precizat că nu şi-a dorit și nu-şi doreşte nicio funcție publică în Moldova şi că nu a discutat și nu are de gând să discute cu nimeni așa ceva, dar  nu poate să permită ca țara sa “să fie ostatica unui grup de trădători, jalnici în mentalitatea lor de escroci”.

Nu cred că asta e profilul domnului Sturza

Declaraţia ex-premierului a survenit după ce liderul Marian Lupu a declarat astăzi într-un interviu următoarele: “Pentru acest moment complicat politic, Moldova are nevoie de o persoană puternică, un om care să poată ține stabil guvernul inclusiv politic, care să fie capabil să-și negocieze voturile pentru reformele mai complicate, să fie conectat la situația de aici, să aibă autoritatea necesară să poată conduce Guvernul într-un moment extrem de complicat. Nu cred că asta e profilul domnului Sturza”.

De asemenea, liderul PDM a spus că” marea greșeală care se va face va fi în primul rând jocul cinic din spatele ei, nu poți să vii cu o candidatură care are în spate minciună și șmecherii, să ai pretenția să primești voturi prin astfel de scheme”.

Totodată, în acelaşi interviu preşedintele PDM a declarat că păpuşarii care stau în spatele candidaturii lui Ion Sturza “ştiu şi ei că nu va fi votată această candidaturură”.

“Îl folosesc pe domnul Sturza pentru un joc de imagine şi pentru răzbunare, îl vor pune să facă un program frumos de guvernare, să se plimbe pe la televiziuni să spuna că iată ce frumos putea conduce guvernul, dar un program care ar fi imposibil de aplicat, care va fi făcut de ochii lumii, pentru spectacol”, a mai spus Marian Lupu.

PDM a încercat să-l convingă pe șeful statului să-l desemneze în această funcție pe  Vladimir Plahotniuc

Pe de altă parte, în această seară Preşedinţia adifuzat un comunicat în care respinge categoric ca fiind nefondate și fără substanță acuzațiile la adresa sa care se conțin în afirmațiile făcute de către președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, și le califică drept o metodă de presiune asupra șefului statului, în scopul de a-i influența decizia de desemnare a unui candidat la funcția de prim-ministru.

“Președintele Timofti a avut ieri, 14 decembrie a.c., o întâlnire cu lideri ai Partidului Democrat, care au încercat să-l convingă pe șeful statului să-l desemneze în această funcție pe Vladimir Plahotniuc, ex-prim-vicepreședinte al Partidului Democrat”, a precizat Preşedinţia.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.