Sturza îl provoacă pe Lupu: Confruntare la televiziunea publică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul premier Ion Sturza îl provoacă pe președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, la o confruntare televizată în direct, transmisă la postul public de televiziune.

Sturza și-a manifestat nemulțumirea față de recentele ieșiri ale lui Lupu, la adresa sa, a PLDM-ului și președintelui Nicolae Timofti.

„De ce v-ați speriat așa de tare, de unde atâta isterie și ură? Vă e frică că vine Sturza prim-ministru și vă ia treuca, vă pune la pușcărie pentru fărădelegile făcute împotriva poporului, pentru corupție și furtul miliardului?! Nu vine, dragă Marian Ilici! Pentru că nu vrea Vlad Plahotniuc… Și dacă el nu vrea, nu se întâmplă nimic în Republica Moldova. Așa că liniștiți-vă. Nu umblați cu șantajul, intimidări, dosare penale, acte de violență verbală și fizică la care ați recurs din plin, în ultimele zile! Dar nici nu încercați să forțați desemnarea lui Vlad Plahotniuc printr-o brutalitate nesăbuită”, a reacționat Sturza într-o postare pe Facebook.

În aceste condiții, Sturza l-a îndemnat pe Lupu la o confruntare televizată în direct, pentru a vorbi deschis despre mai multe lucruri.

„Ieșiți la trântă cu mine. Hai să discutăm despre proiecte de țară, viziuni și valori! Haiți să discutăm cine a furat miliardul, real, nu pretins. Haideți să vedem cum și cine e capabil să restabilească reputația terfelită a țării. Slabo, Marian Ilici? Facem o întâlnire la televiziunea publică? Ca să fie clar, nu mi-am dorit și nu-mi doresc nicio funcție publică în Moldova. Nu am discutat și nu am de gând să discut cu nimeni așa ceva. Dar nici nu pot să permit ca cineva să-mi terfelească numele. Nu pot să permit ca țara mea să fie ostatica unui grup de trădători, jalnici în mentalitatea lor de escroci”, a subliniat Sturza.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...