Satele Moldovei se îneacă în noroi. Nici ambulanța nu poate ajunge la oameni/ VIDEO

Un drum deplorabil, unde noroiul nu se mai usucă niciodată, dă bătăi de cap locuitorilor din satul Cotiujenii Mari, Șoldănești. Drumul, care seamănă mai mult cu o băltoacă, creează dificultăți oamenilor care se plâng că nici nu pot ieși în sat. Mai mult, într-un caz ambulanța nu a putut veni la un copil, care avea nevoie urgentă de asistență, pe motiv că nu pot trece cu mașina.

Recent, un un cal înhămat la trăsură s-a împotmolit în băltoaca imensă, chiar în mijlocul drumului. Pentru a salva animalul, dar și căruțașul, în ajutor au sărit mai mulți oameni din mahala, scrie Impuls TV. Calul înhămat la trăsura cu care se deplasa a lunecat și a căzut în mijlpocul drumului, cuprins de apă și noroi, iar femeia, care era căruțaș, a tras o sperietură zdravănă.

Oamenii din partea locului spun că această porțiune de drum le creaază mari probleme anul la împrejur. Glodul nu se usucă nici pe cele mai mari călduri de vară. Localnicii spun că pe acest drum nu poți merge nici pe jos, mite cu un transport. Cei mai în vârstă lociutori din mahala spun că drumul este impracticabil de mai mult timp. Locuitorii spun că drumul nu a fost reparat de mai mulți ani, iar conducerea satului nu se grăbește să soluționeze problema respectivă.

De cealaltă parte, Petru Comendant, primarul satului, spune că a încercat de mai multe ori să repare drumul, dar că zadarnic. Locul este mlăștinos, iar drumul se surpă. “Este o chestie inginerească, trebuie făcut un deviz de cheltuieli de către spcialiști, care ar putea să vadă ce este posibil de făcut. Noi cu puterile proprii nu putem face față”, spune acesta.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.