PLDM cere funcția de premier! Reacţia PDM şi PL

PLDM a cerut astăzi, în cadrul negocierilor cu PDM şi PL,  dreptul de a înainta un candidat la funcția de premier. Mai mult decât atât, dacă colegii acceptă condiția lor, liberal-democrații sunt gata să anunțe candidatul chiar în zilele următoare.

O declaraţie în acest sens a fost făcută astăzi de preşedintele interimar PLDM, Valeriu Streleţ, după ce a ieşit de la negocieri. ”PLDM nu acceptă principiul ca partidul care are cele mai multe mandate să aibă dreptul de a alege primul funcția. Trebuie să ținem cont de rezultatele ultimelor alegeri parlamentare, să mergem pe principiul continuității”, a spus Valeriu Streleț.

Propunerea PLDM se pare că a luat prin surprindere celelalte două formaţiuni. Astfel, preşedintele PDM Marian Lupu a declarat că a rămas frapat de propunerea liberal-democraților, întrucât până în prezent PLDM cerea un premier neafiliat politic.

“Este dreptul PLDM de a nominaliza un candidat. Colegii noiştri îşi rezervă dreptul ca această candidatură să fie ori apolitică, ori foarte politică. Am rămas frapaţi de această schimbare de poziţie. Această formulă e aplicată în toată lumea şi tot la propunerea PLDM-ului am aplicat-o şase ani de zile şi e straniu că formula pe care tot colegii au promovat-o nu mai e aceptată”, a menţionat Marian Lupu.

Liderul democrat a mai spus că “trebuie de ieşit din starea de confuzie şi de înţeles ce doresc cu adevărat colegii din PLDM”.

Şi preşedintele PL Mihai Ghimpu se pare că a rămas uimit de solicitarea liberal-democraţilor.”Dacă până acum spuneau că trebuie un neafiliat, acum au cerut ca funcţia de prim-ministrul să le rămână.  Dicutăm, discutăm dar rezultat nu avem. Mai urmează ca fiecare să aibă ședințe la partid și mâine să ne întâlnim din nou”, a spus Mihai Ghimpu.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.