Marea Britanie, pregătită să asculte eventuale contrapropuneri din partea UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Marea Britanie este pregătită să asculte eventuale contrapropuneri din partea Uniunii Europene la cererile de reforme prezentate de prim-ministrul David Cameron, a afirmat luni, la Bruxelles, ministrul britanic de externe, Philip Hammond, transmite AFP.

Printre reformele cerute de premier în schimbul campaniei sale pentru menținerea Marii Britanii în UE, la referendumul prevăzut până la finalul lui 2017, cea mai problematică se referă la privarea de alocații sociale a imigranților din celelalte state comunitare în primii lor patru ani de ședere în această țară.

‘Până acum, noi nu am auzit nicio contrapropunere, nu am auzit nicio sugestie alternativă care ar produce același efect pe o cale diferită. Însă am indicat foarte clar că, dacă unii ar avea alte idei eficiente în acest dosar foarte important pentru britanici, suntem absolut pregătiți să-i ascultăm și (…) să dialogăm cu ei”, a declarat Hammond, la sosirea la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE).

Downing Street a dezmințit duminică informațiile din presa britanică potrivit cărora premierul Cameron ar fi dispus la concesii în acest dosar, principalul punct de divergențe în discuțiile începute cu Uniunea.

La summitul ce va avea loc joi și vineri la Bruxelles, liderii europeni urmează să ia în discuție propunerile înaintate de David Cameron.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, speră să obțină în februarie 2016 un acord care să satisfacă solicitările premierului conservator, astfel încât acesta să susțină, în campania pentru referendum, menținerea Marii Britanii în blocul comunitar.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...