În noiembrie a crescut numărul de şomeri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rata şomajului în Republica Moldova a crescut până la 3,3 la sută în trimestrul trei al anului curent, rata de şomaj a tinerilor fiind de 10,7 la sută, potrivit datelor oferite de Biroul Național de Statistică.

Numărul şomerilor, estimat conform metodologiei Biroului Internaţional al Muncii a fost de peste 44 de mii de persoane, nivel cu 0,2 la sută mai mare decât anul trecut.

Şomajul a afectat într-o proporţie mai mare bărbaţii, ponderea acestora fiind de 60,7% din total numărul de şomeri, cu 3,7% mai mic decât trimestrul II al anului curent, la fel şi persoanele din mediul urban – 68,7%, în creșere cu 3,4% față de trimestrul doi al anului curent.

Rata şomajului la nivel de ţară a înregistrat valoarea de 3,3%, înregistrând aceeaşi valoare ca şi în trimestrul trei al anului 2014.

Potrivit statisticilor, rata şomajului la bărbaţi a constituit 3,9%, iar la femei 2,6%. La fel, au fost înregistrate disparităţi între ratele şomajului în mediul urban – 5% şi cel rural – 1,8%.

În rândurile tinerilor (15-24 ani) rata şomajului a constituit 10,7%, iar în categoria de vârstă 15-29 ani acest indicator a avut valoarea 7,2%, potrivit BNS.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...