Al doilea meci al grupei va fi pe 15 iunie, pe Parc des Princes, arena lui PSG, din Paris, împotriva Elveţiei. Este un meci al revanşei în faţa Elveţiei, care ne-a învins la Cupa Mondială din 1994, cu 4-1, tot în faza grupelor, când pe banca României se afla tot Anghel Iordănescu.

În fine, ultimul meci din grupă se va disputa la Lyon, pe Stade des Lumieres, împotriva Albaniei, ”cenuşăreasa” grupei.

Meciurile României la Euro:

10 iunie - Franţa-România (Paris, Stade de France)
15 iunie - România-Elveţia (Paris, Parc des Princes)
19 iunie - România-Albania (Lyon, Stade des Lumieres)

Grupa A: Franţa, România, Albania, Elveţia

Grupa B: Anglia, Ţara Galilor, Slovacia, Rusia

Grupa C: Germania, Irlanda de Nord, Polonia, Ucraina

Grupa D: Spania, Turcia, Cehia, Croaţia

Grupa E: Belgia, Irlanda, Suedia, Italia

Grupa F: Portugalia, Islanda, Ungaria, Austria

Anghel Iordănescu a fost prezent la Paris şi a oferit primele declaraţii, după ce şi-a aflat adversarele, Franţa, Elveţia şi Albania.

"Va fi prima dată când România va juca meciul de deschidere al unui turneu major. Aş fi preferat să nu joace în primul joc şi, cu siguranţă, nu împotriva Franţei. Dacă analizăm meciurile de calificare, avem o apărare bună şi acesta este punctul nostru forte, cu siguranţă.

Problema este că nu am marcat multe goluri şi, într-o fază finală, acest lucru reprezintă o problemă. Vom fi foarte atenţi la Albania, care are o mulţime de jucători buni, care joacă în Italia sau Franţa. Vor juca cu inima, fiind debutanţi. Elveţia a fost unul dintre cele mai bune locuri doi calificate", a spus "Generalul", conform L`Equipe.

Giovanni De Biasi, selecţionerul ”vulturilor” este încântat de grupa pe care i-au hărăzit-o sorţii şi spune că şansele de calificare din grupă sunt egale între Elveţia, Albania şi România.

”Cu siguranţă, Franţa este marea favorită. Noi, elveţienii şi românii ne batem pentru celelalte poziţii calificante din grupă. Şi Elveţia şi România au jucători buni, dar cred că avem şanse reale de calificare”, a declarat selecţionerul italian al Albaniei.

Armand Duka, preşedintele Federaţiei Albaneze de Fotbal, crede, de asemenea, că şansele echipei sale de calificare sunt destul de mari şi, în ceea ce priveşte naţionala ţării noastre, a declarat că ”România nu mai are nume mari în echipă, acum se bazează doar pe forţa grupului”.

Cu Albania, "tricolorii" s-au întâlnit de 16 ori: au câştigat 11 meciuri, au înregistrat 3 egaluri şi au pierdut în două rânduri. Ultima partidă a reprezentat un amical disputat pe 31 mai 2014 şi încheiat cu victoria noastră, 1-0. De notat că singurele înfrângeri au venit în partide de pregătire.