Vlad Filat şi-a scris testamentul. În penitenciarul nr. 13 a fost un notar!

Ex-premierul Vlad Filat şi-a scris testamentul. Informaţia a fost confirmată de către avocatul acestuia, Igor Popa, care a declarat că un notar a fost chemat acum două zile în penitenciarul nr.13.

“Dl Vlad Filat a invitat un notar în penitenciarul nr. 13, în data de 10 decembrie, joi. Luând în consideraţie secretul actului notarial, nu pot să vă spun conţinutul acestui act, dar din câte am înţeles, este vorba despre un testament”, a declarat apărătorul deputatului pentru PRO TV.

Totodată, Igor Popa a precizat pentru www.ziarulnational.md că „ nu s-a schimbat nimic nici în comportamentul gardienilor, nici în cel al deținuților, nici în condițiile de detenție, cu singura precizare că a fost mutat din subsol în celula în care fusese deținut anterior”.

Igor Popa a mai spus că Vlad Filat continuă să fie în greva foamei, în care a intrat acum două săptămâni.

Anterior, soția politicianului a publicat pe facebook un fragment dintr-o scrisoare primită de la Vlad Filat în care fostul premier spunea că a fost transferat la subsolul penitenciarului şi că se încearcă distrugerea sa din punct de vedere moral, aşa că în curând işi va scrie testamentul.

Acum două zile, avocatul Igor Popa a dat citire unei declaraţii pe care ar fi făcut-o Vlad Filat. Astfel, liderul PLDM susţine că dosarul său este unul politic şi că are un scenariu diabolic, bine gândit de Vlad Plahotniuc, iar scopul arestării sale este preluarea de către Plahotniuc a controlului total în ţară.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.