06:56:27 25.04.2024
Stiri

MOTIVUL STUPID pentru care a fost UCIS studentul moldovean de la Iaşi

Social 12.12.2015 18:03 Vizualizări3974 Autor: Galina Munteanu
MOTIVUL STUPID pentru care a fost UCIS studentul moldovean de la Iaşi


Miza atacului din căminul studentesc de la Iaşi, România, unde a fost ucis un tânăr din R. Moldova, ar fi fost parola de la laptopul victimei care a supravieţuit, studentul Casian Harpa, de 19 ani, din Urecheni, România. Cel puţin aşa susţine tatăl victimei într-un interviu, în care a relatat că agresorul, studentul Aurelian Giosan, de 21 de ani, l-ar fi atacat mai întâi pe studentul basarabean care a decedat, Victor Nour, de 20 de ani, apoi l-a înjunghiat pe Harpa, scrie mont.ro.

„Se spune că jucau cărți, dar nu este adevărat, nu a fost aşa. Casian și Victor dormeau, la ora 1:20. Victor a trimis mesaj unui prieten „Casian doarme şi de acum mă bag şi eu la somn”, aşa i-a spus. Pe la 6 a venit Giosan în cameră şi i-a atacat. L-am auzit pe Casian povestind unor prieteni că Giosan, dupa ce l-a înjunghiat, îi cerea parola la laptop şi îl injunghia în continuare, în agonie”, a povestit tatăl lui Casian Harpa, conform bzi.ro.

Acesta a mai susţinut că fiul lui a văzut cum atacatorul a dat foc la cameră şi cu ultimele puteri a încercat să-l tragă pe studentul basarabean din foc, dar nu a reuşit.

Tragedia a avut loc în dimineaţa zilei de 9 noiembrie într-un cămin studentesc din Copou, Iaşi. În urma leziunilor suferite, studentul basarabean a decedat, iar tânărul din Urecheni a ajuns în stare gravă la spital. După atac, agresorul a incendiat camera de cămin şi a fugit. Suspectul a bântuit o vreme prin Iaşi, iar când a aflat că este căutat de forţele de ordine s-a urcat într-un microbuz și a plecat către casă, la Roman. Gândindu-se că în autogară ar fi putut fi aşteptat de politişti, a coborât cu circa 10 km înainte de destinație şi şi-ar fi continuat drumul printr-o pădure. La un moment dat s-a rătăcit şi-a sunat tatăl să vină să-l recupereze, fără să-i poată spune unde se află. El a fost interceptat de anchetatori, însă imediat și-a închis telefonul, dar se ştia că este aproape de Roman. A ajuns acasă unde a stat peste noapte, iar în zori forţele de ordine l-au reţinut.

La anchetă, tânărul a declarat că nu el, ci un student, din altă cameră, i-ar fi atacat, moment în care Giosan s-ar fi ales cu leziuni în zona mâinilor.

Până la finele urmăririi penale, Giosan va fi supus şi unei expertize medico-legale psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământul păstrat în momentul săvârșirii faptelor.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md