(FOTO) Imaginea lui Steve Jobs folosită pentru a sublinia dramele refugiaţilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Artistul britanic Banksy a realizat un portret în graffiti al lui Steve Jobs, cofondatorul companiei Apple, pe un zid din tabăra de refugiaţi din Calais, un oraş în nordul Franţei, pentru a sublinia dramele prin care trec imigranţii din lumea întreagă, informează BBC.

Noul portret în graffiti, intitulat „Jungle”, a fost realizat de artistul britanic cu scopul de a ilustra atitudinile negative ale unei părţi a societăţii occidentale faţă de miile de refugiaţi care trăiesc în condiţii dificile în tabăra din Calais.

Desenul îl prezintă pe Steve Jobs, cofondatorul companiei Apple, cu un sac negru pe umărul stâng şi ţinând în mâna dreaptă modelul original al primului computer construit de Apple.

Portretul reprezintă, de asemenea, o referire la faptul că Steve Jobs a fost, înainte de a fi adoptat, fiul biologic al unui imigrant sirian care s-a mutat în Statele Unite după Al Doilea Război Mondial.gf

Într-una dintre rarele declaraţii care însoţesc operele sale, Banksy a scris următorul mesaj pe site-ul său: ”
„Adeseori suntem făcuţi să credem că imigraţia reprezintă o secătuire a resurselor ţării noastre, însă Steve Jobs a fost fiul unui imigrant sirian. Apple este cea mai profitabilă companie din lume şi plăteşte în fiecare an taxe de 7 miliarde de dolari – iar compania există doar pentru că acea ţară (SUA, n.r.) a primit pe teritoriul ei un tânăr care s-a născut în Homs”.

Desenul este unul dintr-o serie întreagă de opere pe care Banksy le-a creat pentru a sublinia efectele generate de criza refugiaţilor.

hfd


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...