23:29:54 19.04.2024
Stiri

Usatîi, ATAC la Plahotniuc: „Se vrea PREMIER. El trebuie să primească și ȘAH, și MAT concomitent” ”

Politică 12.12.2015 12:47 Vizualizări3426 Autor: Ziarul National
Usatîi, ATAC la Plahotniuc: „Se vrea PREMIER. El trebuie să primească și ȘAH, și MAT concomitent” ” crocodil.md


Viitorul prim-ministru al R. Moldova ar putea deveni controversatul businessman Vlad Plahotniuc, susține primarul de Bălți Renato Usatîi.

După ce a evitat să-l critice luni în șir pe fostul prim-vicepreședinte al Partidului Democrat, întors zilele acestea de la Moscova, Usatîi s-a lansat în mai multe declarații care îl vizează pe șeful din umbră al democraților.

Usatîi susține că este foarte clar că democrații își doresc acum funcția de prim-ministru și în acest sens există două opțiuni. Fie va fi propus drept candidat oricine, fie – chiar Plahotniuc.

„Nu este foarte clar pentru ce face el asta și ce scop urmărește. Dar, deja este vizibil faptul că au sondat opinia publică în acest sens. Un sondaj de acest gen a fost alegerea lui Ilan Shor în funcția de primar al orașului Orhei. L-au lansat pentru a verifica reacția oamenilor la acest primar-hoț mic, care delapidează banii publici. Și acest test orheian a demonstrat un rezultat pozitiv. Acest scenariu, când premier devine Plahotniuc, conține o amenințare serioasă pentru viitorul Moldovei. Dacă va face în toate raioanele țării același lucru ca și la Orhei, atunci în martie anul viitor, băbuțele de la sate vor purta fotografia lui Plahotniuc ca pe o icoană”, a declarat Usatîi în cadrul unui club de presă.

Liderul Partidului Nostru susține că în cazul în care Plahotniuc va deveni șeful Guvernului, atunci acest eveniment va consolida toată opoziția și va provoca un nou val de proteste în masă.

„Dacă Plahotniuc personal va conduce Guvernul, atunci acest lucru va determina toate partidele de opoziție, fie ele de dreapta sau de stânga, să își dea întâlnire la monumentul lui Ștefan cel Mare și săfacă „schimb de colaci”. Vor fi atât de mulți oameni, încât nu vor încăpea nici la hotelul „Nobil”, nici la „Global Business Centre”, afirmă Usatîi, sigur că, pentru a evita un protest în masă, liderii regimului de guvernare se vor strădui să stabilească data votării candidaturii premierului în ajunul Revelionului.

„Avem un popor moale și blând, nu poate fi viabilă la noi ”revoluția oranj”, însă o revoluție de tip „roșii cu mărar” este foarte posibilă și chiar timp de o zi. Aceasta va fi reacția poporului față de candidatura înaintată la funcția de premier. Ei mizează pe faptul că oamenii greu se scoală de la masa de Revelion. Însă, după votarea unui asemenea Guvern nimeni din cetățenii Moldovei nu va avea de câștigat”, consideră Usatîi.

„Să înțelegeți, Plahotniuc nu este omul căruia îi poți pune șah în ziua de luni, iar sâmbătă – mat. El trebuie să primească concomitent și șah, mat sau, totul se va întoarce ca un bumerang împotriva atacanților”, a subliniat Usatîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md