Nobelul pentru Pace a fost acordat în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Primăria din Oslo. Prestigioasa distincţie i-a revenit Cvartetului pentru Dialog Naţional din Tunisia, pentru contribuţia decisivă la construirea unei democraţii pluraliste în această ţară. Mai exact a luptat pentru libertate, demnitate şi dreptul la o viaţă decentă după Revoluţia Iasomiei din 2011.

Premiile pentru Medicină, Chimie, Fizică, Literatură şi Economie au fost acordate la Stockholm de către regele Suediei, Carl Gustaf al XVI-lea. Laureaţii au primit câte o diplomă, o medalie şi un cec în valoare de 1,1 milioane de dolari.

Ceremoniile din Norvegia şi Suedia au fost urmate de banchete organizate în onoarea laureaţilor. Tradiţional, invitaţi de onoare au fost familiile regale ale celor două ţări.

Premiile Nobel sunt acordate anual din 1901. Data de 10 decembrie, atunci când sunt înmânate distincţiile, nu a fost aleasă întâmplător. În aceasta zi, este comemorat savantul şi omul de afaceri suedez Alfred Nobel, inventatorul dinamitei.