Super-alimente care LUPTĂ cu BOLILE cardiovasculare
Cunoscute deja pentru influenţa lor bună asupra sănătăţii, algele sunt adevărate super-alimente care luptă cu mai multe afecțiuni ale sănătății.
„Asocierea algelor marine cu alimentele procesate face hrana mai bună pentru sănătate. În cele mai multe cazuri, se obţin alimente mai gustoase şi acest lucru poate reduce şi riscul de boli cardiovasculare”, a declarat dr. Ole Mouritsen, coautor al studiului, citat de www.femmeactuelle.fr.
Pentru a demonstra beneficiile acestor alimente, oamenii de ştiinţă danezi au studiat 35 de soiuri diferite de alge introduse în aluatul de pâine oferită unui grup de oameni supraponderali. Ei au constatat că aportul de fibre era mai important şi că participanţii consumau astfel cu 16,4% mai puţină energie într-o perioadă de 24 de ore.
Pe lângă faptul că algele au puţine calorii şi sunt bogate în iod, antioxidanţi, fibre, acizi graşi polinesaturati şi Omega 3, studiul arată că au un conţinut de săruri de potasiu, care nu creşte tensiunea arterială.
În ceea ce priveşte gustul, ele conţin umami, faimosul al cincilea gust, care se găseşte mai ales în sushi. Acest gust este recunoscut pentru faptul că dă saţietate şi ajută la reglarea aportului alimentar. Aceasta permite să se evite adăugarea de zahăr, sare sau grăsimi la produsele alimentare.
Moscova, un nou atac la adresa R. Moldova, pentru că vrea să se desprindă definitiv de „lumea rusă”. Zaharova este deranjată că reprezentanții conducerii de vârf nu au sărbătorit 80 de ani de la „eliberarea” R. Moldova
Funcționarii vamali din R. Moldova, instruiți cum să prevină cazurile de contrabandă cu substanțe nucleare: Incident, simulat la vama Cahul
Aproape 200 de titulari de drepturi de autor pentru operele muzicale și audiovizuale din R. Moldova au împărțit peste un milion de lei în ultimul an