Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Inaugurarea grădiniței nr. 13 ”Licurici” din sectorul Rîșcani

   10257

 Grădiniţa nr. 13 „Licurici" din str. Romană, 14 a fost inaugurată astăzi după reparaţie capitală. De luni, 14 decembrie 2015, aici vor activa 4 grupe de copii a câte 25 de paturi: 2 grupe de creşă şi 2 de grădiniţă. Costul lucrărilor de renovare, dar şi achiziţionarea utilajului şi a mobilierului este de circa 2 milioane de lei, bani alocaţi din bugetul municipal.

 Lucrările de reparaţie capitală şi renovare s-au desfăşurat în perioada septembrie-decembrie 2015. În perioada menţionată, a fost reparată capital bucătăria instituţiei preşcolare, spălătoria, în mai multe spaţii au fost schimbate uşile şi ferestrele. Au fost renovate spaţiile pentru copii şi a fost amenajat teritoriul din curte. De asemenea, au fost cumpărate utilaje noi pentru bucătărie, spălătorie, paturi, saltele, lenjerie şi mobilier pentru copii.

La anul viitor, lucrările de reparaţie vor continua pentru a fi posibilă activitatea instituţiei la capacitate completă, de până la 12 grupe de preşcolari.

Grădiniţa nr. 13 „Licurici" a fost retrocedată administraţiei publice locale, anterior în clădirea respectivă fiind amplasat un liceu. Astfel, până la moment, în Chişinău au fost deschise 30 de grupe noi de grădiniţă. E de menţionat faptul că din anul 2008 şi până în prezent au fost retrocedate municipalităţii 11 grădiniţe de copii, a căror sedii au fost utilizate anterior drept şcoli sau au fost date în locaţiune agenţilor economici.

În prezent, în municipiul Chișinău activează 247 de grădiniţe de copii. 

             

Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău