(GALERIE FOTO) Cum ar arăta o tabără de refugiaţi construită la granița cu Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poliția de frontieră și-a autoevaluat capacitățile de gestionare a fluxurilor migraționale și a solicitanţilor de azil în cadrul unui exercițiu operativ-tacti.

Acțiunile angajaților de frontieră au fost evaluate și analizate de experți din cadrul Departamentului Poliției de Frontieră și reprezentanți ai Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite.

„Exerciţiul constituie o formă complexă şi dinamică de pregătire a poliţiştilor de frontieră în domeniul identificării, procesării şi gestionării fluxurilor migraţionale masive şi a solicitanţilor de azil, care pot parveni în zona frontierei de stat, precum și capacitatea de reacţie în conlucrare cu alte instituţii de drept”, spun reprezentanții poliției de frontieră.

Potrivit scenariului, fluxul migrațional de instruire a inclus șase grupuri țintă, care au fost identificați dintr-un total de peste 200 de potențiali migranți.

Grupurile au fost plasate în centre de triere, unde specialiștii din cadrul Poliției de Frontieră, de la nivel strategic și operațional au desfășurat activități specifice controlului de frontieră; activitate psihologică; asistența, profilarea, înregistrarea și intervievarea solicitanților de azil.

În exercițiu au fost implicați polițiștii de frontieră, reprezentanți ai Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Batalionului cu Destinaţie Specială „Fulger” al Armatei Naţionale, Biroului Migrație și Azil, Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR), Centrului de Drept al Avocaților, Centrului de Caritate pentru refugiați, precum și ai Asociației „Ave Copiii”.

Un exercițiu similar s-a desfășurat și pe Aeroportul Internațional Chișinău.

1

2

3

4

5

6

7


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...