Lazurca: Gestul deputatului socialist de a rupe harta României Mari ține de politica internă a Republicii Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ambasadorul român la Chișinău, Marius Lazurca, consideră că gestul făcut joi în parlamentul din Republica Moldova de un deputat socialist de a rupe harta României Mari în timpul unor dezbateri nu privește România, ci ține de politica internă a statului moldovean.

„Nu am sentimentul că ceea ce s-a întâmplat în parlamentul de la Chișinău privește România. Cred că acest incident vizează mai curând politica internă a Republicii Moldova. Un politician a ținut să distrugă un obiect cu uz didactic. Asemenea obiecte de uz didactic care pot sau nu avea o conotație politică există foarte multe. De pildă, când se predă istoria URSS, se face uz de harta URSS. Nu te poți supăra pe creioane. Nu e un moment istoric, ci are legătură cu istoria”, a afirmat ambasadorul Marius Lazurca în cadrul unei emisiuni televizate, potrivit agenției IPN.

Diplomatul român a adăugat că România va continua să ajute Republica Moldova. „Nu ne-am pierdut răbdarea. România și-a asumat un rol față de Republica Moldova, unde este o democrație tânără, cu dificultăți de creștere. Politica noastră nu se schimbă în funcție de sondaje. Scopul nostru nu este dispariția Republicii Moldova, ci consolidarea până va ajunge la statutul de stat membru al UE”, a declarat șeful misiunii diplomatice române la Chișinău.

Citește și: (VIDEO) Protest la Parlament, după ce un deputat socialist a rupt harta României Mari în plen

De amintit că socialiștii s-au arătat deranjați de inițiativa Ministerului Educaţiei privind distribuirea gratuită în instituțiile de învățământ din Republica Moldova a unei donații de hărți tematice „Organizarea administrativă a Regatului României. 1930”, oferită de asociația Radio Datina.

Socialistul Vlad Bătrîncea a rupt harta României Mari, în plenul Parlamentului, după ce Ministerul Educaţiei a semnat acest ordin, în timp ce liderul socialiștilor, Igor Dodon, a amenințat că, imediat după sărbătorile de iarnă, formațiunea sa va demara o campanie „împotriva unioniștilor”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...