Principală  —  Ştiri  —  Social   —   „Vocile Speranței” - spargem tăcerea…

„Vocile Speranței” – spargem tăcerea și vorbim despre tortură

Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria” (RCTV Memoria) a lansat Proiectul „Vocile Speranței” la 10 decembrie, la Muzeul Zemstvei (str. Șciusev 103, Chișinău), ca parte a inițiativelor de a comemora Ziua Internațională a Drepturilor Omului în 2015 și ca să își continue activitatea de avocat al victimelor torturii.

În cadrul evenimentului a fost amenajat un tunel care prezintă experiența torturii și dreptul la reabilitare. Acesta poate fi vizitat zilnic în perioada 11-16 decembrie, de la 14:00 până la 18:00. Ceremonia de deschidere a avut loc pe 10 decembrie, începând cu ora 16:45. În calitate de invitați speciali, din partea Delegației Uniunii Europene în R. Moldova au fost prezenți Mindaugas Kacerauskis, Ofițer Politic și Fabien Schaeffer, Manager de proiecte.

Amintim că, în întreaga lume, Ziua Internațională a Drepturilor Omului este sărbătorită în fiecare an pe data de 10 decembrie. Aceasta marchează aniversarea adoptării Declarației Universale a Drepturilor Omului de către Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite pe 10 decembrie 1948. Cu această ocazie, Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria” dorește să sensibilizeze populația în ceea ce privește practicarea torturii și a altor tratamente crude, inumane și degradante în R. Moldova și de a atrage atenția asupra faptului că drepturile victimelor torturii la reabilitare și justiție au fost adesea neglijate de către autoritățile de stat.

Acest proiect este organizat cu sprijinul Delegației Uniunii Europene în R. Moldova.