Primăria Bălți a declara război cazinourilor și sălilor de joc. Ce taxe vor trebui să plătească proprietarii

Consiliul Municipal Bălți a votat, în lectură finală, proiectul bugetului orașului pentru anul 2016. Documentul a fost dezbătut timp de câteva ore. Cele mai multe discuții le-a provocat mărimea taxelor care vor fi percepute de la sălile cu jocuri de noroc și cazinouri.

Actualmente, aceasta constituie 4800 de lei pentru un metru pătrat de suprafață, dar nu este achitat de agenții economici, care au atacat acest impozit în instanță. De facto, cazinourile achită vechea taxă – 45 de mii de lei per locație.

În scurt timp, o comisie specială va face public proiectul deciziei de reglementare a activității acestui tip de afaceri. O serie de condiții, care ar trebui să pună punct acestei activități comerciale.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.