Mai mult poliţiştii şi procurorii sunt acuzaţi ca au acţionat la indicaţia oligarhului Vladimir Plahotniuc. Subiectul a fost discutat la Ora Expertizei de la Jurnal TV. 

Reprezentanţii Procuraturii Generale resping acuzaţiile, ministrul de Interne, Oleg Balan a refuzat să comenteze, iar prim-vicepreşedintele autosuspendat al Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc şi şeful IGP, Gheorghe Cavcaliuc nu au răspuns la telefon pentru a face declaraţii.

Precizăm că Inspectoratul General de Poliţie, din cadrul Ministerului de Interne, a deschis două dosare penale cu privire la încălcarea ordinii publice de către manifestanţii care în timpul protestelor din 4 octombrie ar fi recurs la violenţe pentru a intra în Parlament şi în clădirea Global Business Center. Zeci de mii de oameni au demonstrat în acea zi în capitală împotriva guvernării oligarhică.

Revoltaţi că le-au fost ignorate revendicările timp de mai multe luni, unii dintre protestatari au încercat să intre în clădirea Parlamentului, dar şi în Centrul de business GBC, dar au fost convinşi de liderii Platformei DA să protesteze paşnic.