Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Renato se contrazice: nu a…

Renato se contrazice: nu a mai interceptat, ci a obținut un flash-card cu înregistrările convorbirilor Filat-Șor

Deși, acum câteva zile, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, Renato Usatii susținea că discuțiile telefonice dintre Vlad Filat şi Ilan Shor au fost interceptate datorită unui program-spion care costă cel mult 300 de dolari, astazi, in cadrul interogatoriului de la CNA, acesta a anunţat că i-a fost transmis un flash-card cu înregistrările convorbirilor telefonice, dar politicianul nu a divulgat sursa înregistrărilor.
Ana Ursachi, avocata lui Usatii,a spus în cadrul unei cponferinte de presă, la incheierea audierilor, că „numele persoanei care a transmis înregistrările nu poate fi divulgat în interesul anchetei. Din punct de vedere legal, difuzarea convorbirilor, fără participarea la înregistrarea lor, nu prezintă o ilegalitate. Cu atât mai mult că, deocamdată nu a fost demonstrată autenticitatea vocilor. Astăzi am cerut verificarea acestui aspect”.
„E foarte simplu. Pe numărul de telefon care ne interesează este transmisă o aplicaţie, iar dacă este acceptată, cel care a expediat-o poate urmări on-line toate convorbirile de pe acest telefon, indiferent dacă sunt în Viber, Skype sau format obişnuit”, a declarat Usatii în cadrul emisiunii „Pahomi” de la Realitatea TV.

În aceeasi emisiune, Usatii a mai declarat că deţine înregistrările convorbirilor telefonice cu mai mulţi politicieni, inclusiv Valeriu Streleţ, Vlad Plahotniuc, Mihai Ghimpu şi Iurie Leancă, pe care intenţionează să le ofere publicităţii.
Avocata Ursachi declara că, în urma perchezitiilor efectuate aseara la sediul Partidului Nostru și la domiciliul luio Usatii nu au fost ridicate decat niste telefoane mobile vechi.