„Participarea spectacolului „Romeo și Julieta” (alături de alte două spectacole din Chișinău) la Festivalul Internațional Shakespeare, organizat odată la doi ani de Teatrul Național „Marin Sorescu” și Fundația Shakespeare de la Craiova, a fost o ocazie deosebită de a face parte dintr-un program select și de a juca pe aceleași scene alături de mari spectacole montate de regizori recunoscuți la nivel internațional: Robert Wilson, Peter Brook și Marie-Helene Estienne, Declan Donnellan, Jesus Herrera, Robert Lepage, Yamato Kochi, Fred Abrahamse, Kelly Hunter, Tang Shu-wing, Andrei Șerban, Philip Parr, se arată în nota instituției.
Totodată, reprezentanții teatrului au reamintit că „spectacolul are limită de vârstă +16 și nu este recomandat celor care au intoleranță la formule și limbaje scenice noi, așa cum este indicat și pe afiș”.
Un nou scandal cultural s-a iscat la Chișinău, de data aceasta, în centrul controverselor fiind piesa „Romeo și Julieta”, de Shakespeare, montată în „stil sado-maso” la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Spectacolul, premiera căruia a avut loc în 2022, cu mențiunea „nerecomandat tinerilor sub 16 ani - gesturi obscene, scene de violență fizică și psihică”, a stârnit un val de critici pe rețele. „Bărbați în fustă, costume mai potrivite pentru filmele din genul BDSM, realizează acte sexuale cu un cocoș și un pian”, se arată într-o postare.
Deputații BCS au cerut, în ședința Parlamentului, audierea ministrului Culturii, Sergiu Prodan, cu referire la spectacolul Romeo și Julieta, interpretat pe scena Teatrului Național Mihai Eminescu, care a provocat un adevărat scandal la Chișinău. Aleșii PAS nu au votat inițiativa, dar speakerul Igor Grosu a comentat: „Cred că pe noi toți ne-a intrigat acum, trebuie de mers, de găsit timp. Felicitări, opoziția are timp pentru teatru”.
Potrivit legislației, suntem obligați să cenzurăm comentariile ce incită la ură, reprezintă atac la persoană sau conțin cuvinte necenzurate.
Vă îndemnăm la discuții decente!